Gezondheid en werkplezier verbeteren

De AOW leeftijd stijgt, de beroepsbevolking vergrijst en ontgroent. En gezonder worden we er met zijn allen ook niet op, onder andere dankzij het vele zitten en ongezonde voeding. Chronische ziekten en psychische klachten onder werknemers nemen toe. Maar u bent als werkgever wel steeds meer financieel verantwoordelijk voor uw werknemers. Beleid dat zich richt op de gezondheid en werkplezier van medewerkers, wordt dus steeds belangrijker. Zo houdt u uw personeel inzetbaar tot hun pensioen.

Preventief Medisch Onderzoek

Het Preventief Medisch Onderzoek (PMO) is een verzameling methoden om de leefstijl, het werkvermogen en de gezondheid van medewerkers in kaart te brengen, te bewaken en te bevorderen. De inhoud van het PMO wordt afgestemd op uw wensen en de doelgroep. Ook aandachtspunten uit de RI&E worden hierin worden meegenomen.

Meer

Vitaliteitsbevordering

Ga aan de slag met vitaliteitsbevordering van uw medewerkers, al dan niet aan de hand van de groepsresultaten van het PMO. Tip van de experts: ga bij het bepalen van de aanpak voor de ‘quick wins; de zaken waarbij het snelst meetbare resultaten geboekt kunnen worden.

Meer

Met een focus op gezondheid en werkplezier voorkomt u kostbaar verzuim.

 


Werkdruk en agressie

Hoge werkdruk kan een bron van stress vormen. Daarnaast kunnen sommige collega’s en klanten het werkplezier van uw medewerkers flink verpesten. Zeker als er sprake is van pesterijen, geweld, discriminatie of seksuele intimidatie. Dit kan leiden tot psychische klachten. Maar er is ook een oplossing.

Meer

Keuringen

Voor de uitvoering  van bepaalde functies is een medische keuring nodig, soms zelfs verplicht. Kiest u voor een keuring van BlijWerkt, dan bent u er zeker van dat de inhoud van een keuring is afgestemd op de functie. Ook voor aanstellingskeuringen zijn we trouwens zeer geschikt.

Meer