Gezond werken met plezier

De overheid is volop in beweging. Een goede zaak, maar die veranderingen zijn ook van invloed op de gezondheid en het werkplezier van uw ambtenaren. Door automatisering komen soms volledige afdelingen te vervallen, en dat vraagt een grotere veranderingsbereidheid en nieuwe competenties van medewerkers. Op andere afdelingen wordt flink bezuinigd, waardoor met minder mensen dezelfde resultaten gehaald moeten worden. Dit zorgt voor een toename in werkdruk en vraagt om flexibiliteit, kennis, competenties en vitaliteit. En dat terwijl juist bij oudere werknemers het werkvermogen afneemt. Met BlijWerkt houdt u uw medewerkers toch duurzaam inzetbaar.

Vitaliteit bevorderen

Vitaliteit is de basis voor duurzame inzetbaarheid. Ga dus aan de slag met vitaliteitsbevordering van uw medewerkers, al dan niet aan de hand van de groepsresultaten van het PMO. Tip van onze deskundigen: kies voor de ‘quick wins’; de zaken waarbij het snelst meetbare resultaten geboekt kunnen worden.

Meer

Werkdruk en agressie

Hoge werkdruk kan een bron van stress vormen. Daarnaast kunnen sommige collega’s, cliënten of klanten het werkplezier van uw medewerkers flink verminderen. Zeker als er sprake is van pesten, agressie, discriminatie of (seksuele) intimidatie. Dit kan leiden tot psychische klachten. Maar er is ook een oplossing.

Meer