Meer energie, minder stress

Wie gemotiveerd en met plezier iedere dag werkt, haalt energie uit zijn werk. Werkplezier is dus belangrijk. Ervaart de werknemer stress, dan neemt de kans op verzuim toe. Veel werkgevers proberen stress te verminderen door de werklast te verminderen. Maar uit onderzoek blijkt dat juist het aanboren van energiebronnen de sleutel is tot meer werkplezier. Een compliment, steun van collega’s of inspraak bij een beslissing geven bijvoorbeeld energie. Of flexibele werktijden, zodat werk en privé beter passen. Deze energiebronnen zorgen ervoor dat de werknemer beter met de ervaren werkdruk omgaat en zijn energie en werkplezier behoudt. En u voorkomt verzuim op deze manier.

BlijWerkt voor werkplezier

Aan de hand van onderzoek – bijvoorbeeld een PMO – brengen we de mentale belasting van medewerkers in kaart. Met u maken we vervolgens een  plan van aanpak worden voor medewerkers die extra begeleiding nodig hebben.

Daarnaast bieden we:

  • vitaliteitscoaching, waarvan ook het mentale aspect deel uitmaakt
  • de inzet van een vertrouwenspersoon binnen uw organisatie
  • curatieve interventies, zoals bedrijfsmaatschappelijk werk en interventies op het gebied van depressie en burnout.

Wilt u weten hoe het zit met de werkdruk en het werkplezier in uw organisatie? Of is het tijd voor maatregelen? BlijWerkt kan de druk aan. Vraag ons gerust om een contact of meer informatie.

Contact