Fysieke belasting in de zorg

Wie arbeidsomstandigheden in de zorg wil verbeteren kan niet om fysieke of lichamelijke belasting heen. Een goede RI&E, uitgevoerd door uw preventiemedewerker of BlijWerkt met ervaring in de zorg helpt fysieke belasting in kaart brengen en problemen voorkomen.

 

Werknemers die elke dag patiënten moeten verplaatsen hebben een grote kans op (blijvende) rugklachten.

 


BlijWerkt helpt

Nadere inventarisatie fysieke belasting

Als uit de RI&E blijkt dat fysieke belasting een belangrijk risico is binnen uw zorginstelling of organisatie, moet een nadere inventarisatie worden gedaan. Bijvoorbeeld door BlijWerkt. Onze ervaren adviseurs voeren een dergelijke inventarisatie graag en grondig voor u uit. Zo weet u snel waar de pijnpunten liggen.

Voorlichting

Om gezondheidsklachten door fysieke belasting te voorkomen, is goede voorlichting belangrijk. Niet alleen bij indiensttreding, maar ook daarna. BlijWerkt geeft periodieke opleidingen om de kennis over fysieke belasting paraat te houden. En heeft u al een ergocoach? Zo’n speciaal opgeleide medewerker kan collega’s voorlichten en instrueren over fysieke belasting, zeker na een praktische opleiding ergocoach van BlijWerkt.

Werkplekonderzoek

Zijn er gezondheidsklachten waarvan de oorzaak vermoedelijk in de fysieke belasting ligt? Dan kan een werkplekonderzoek van BlijWerkt uitkomst bieden. Vooral als u dat doet voordat iemand uitvalt. Wij pakken het werkplekonderzoek grondig aan en kijken naar alle mogelijke oorzaken en oplossingen. Die leveren we u in een heldere rapportage. Zo kan uw medewerker snel weer gezond aan het werk.

Interesse in een of meerdere van onze diensten voor de zorg?
Een telefoontje is genoeg!
Bel ons nu