Advies arbeids omstandigheden

Arbeidsomstandigheden zijn een belangrijke factor in verzuim. Logisch, want mensen die veilig, gezond en met plezier werken, vallen minder snel uit. BlijWerkt helpt u graag bij het verbeteren van de arbeidsomstandigheden binnen uw bedrijf. Onze veiligheidskundigen, arbeidshygiënisten en ergonomen komen graag voor u in actie!

RI&E APK

Zeker weten dat uw RI&E up to date is? Sluit een abonnement af voor een jaarlijkse update. Deze update bestaat uit:

  • Doorspreken van het plan van aanpak;
  • Een toetsende rondgang op de locatie;
  • Rapportage van de update van de RI&E.

Zo is uw RI&E altijd actueel.

Ondersteuning preventiemedewerker

De preventiemedewerker krijgt binnen de organisatie een steeds belangrijkere rol. De preventiemedewerker kan op zijn beurt weer terecht bij onze adviseurs. Zij zijn graag de coach of vraagbaak.

Verdiepende risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E)

Uit de RI&E kan naar voren komen dat er een verdiepende RI&E moet worden uitgevoerd op bepaalde onderwerpen, bijvoorbeeld op het gebied van lawaai, gevaarlijke stoffen of machineveiligheid. BlijWerkt helpt u verder.

Blootstellingsonderzoek arbeidsomstandigheden

Lawaai, gevaarlijke stoffen of een ongezond binnenmilieu… Uw mensen kunnen op de werkplek worden blootgesteld aan zaken die gezondheidsproblemen of hinder  veroorzaken. Onze arbeidshygiënisten helpen u de problemen in kaart te brengen. En dan is de oplossing dichtbij.

Arbeidsomstandigheden: machineveiligheid

Uw machines moeten veilig gebruikt te kunnen worden. Onze veiligheidskundigen kunnen de machineveiligheid beoordelen en advies geven over het verbeteren ervan.

Opzetten en onderhouden van managementsystemen

Een managementsysteem helpt een organisatie om systematisch de risico’s (milieu, arbo, veiligheid) te beheersen en de prestaties (kwaliteit) te verbeteren. Voorbeelden van managementsystemen zijn:

  • VCA en VCU (veiligheid)
  • OHSAS 18001 (arbo)

Wij kunnen u begeleiden bij het opzetten van dergelijke systemen of het helemaal voor u regelen. Waar maken we u blij mee?

Advisering bij nieuwbouw / verbouw / verhuizing

Zit er een nieuw pand of verbouwing in de planning? Top! Want dat is het perfecte moment om stil te staan bij  arbeidsomstandigheden. Onze adviseurs begeleiden u van programma van eisen tot controle van bestek en bestektekeningen en tot de opleveringsinspectie. Zo weet u zeker dat alles werkt. Blij werkt.

Wilt u eens vrijblijvend met ons sparren over een of meer van deze onderwerpen? Neem zeker even contact met ons op voor een advies arbeidsomstandigheden.

Neem contact op