Ziekteverzuim verlagen, een gezonde zaak

Wat kost ziekteverzuim per dag? Als ondernemer in het MKB heeft u waarschijnlijk geen tijd voor raadspelletjes. Daarom vertellen we u maar meteen dat een zieke medewerker geen €50, geen €100, maar €250 tot €400 per dag kost. Een pittig bedrag, waar u waarschijnlijk niet op zit te wachten. En op de extra werkdruk vast ook niet. Helaas kreeg een op de vijf MKB bedrijven het in 2016 wel voor de kiezen: 21% van het MKB had een langdurig zieke in dienst. Hoort u liever bij die andere 79%? En wilt u ziekteverzuim verlagen? Dan is er BlijWerkt.

BlijWerkt houdt zowel de leidinggevende als de werknemer scherp. Het resultaat: duurzame re-integratie, minder verzuim en blije klanten.

 


Brede kijk op verzuim

Verzuim heeft lang niet altijd alleen met ziekte te maken. Gedrag speelt vaak een minstens zo grote rol. Het voordeel: om gedrag te beïnvloeden, hoef je geen dokter te zijn. Goed advies en begeleiding van BlijWerkt helpt leidinggevenden bij het invullen van die rol. Zo kunnen zij zorgen voor bewustwording en eigen verantwoordelijkheid bij medewerkers. Wij kijken als arbodienst altijd of er andere, niet-medische oorzaken zijn. Is het werk bijvoorbeeld nog uitdagend genoeg? En hoe is de sfeer op de werkvloer eigenlijk? Ook zo kunt u ziekteverzuim verlagen.

Eigen Expertise Centrum

Dreigt er langdurig of complex verzuim, dan komt ons ExpertiseCentrum (XC) in actie. In het XC werken een bedrijfsarts, praktijk ondersteuner bedrijfsarts en arbeidsdeskundige samen. Zij begeleiden de werknemer weer richting werk – pragmatisch en gericht op de eigen verantwoordelijkheid. Als het medisch noodzakelijk is of als de wet- en regelgeving dit voorschrijft, volgt een fysiek consult bij de bedrijfsarts.

Wilt u minder ziekteverzuim in uw bedrijf?
Werk samen met BlijWerkt.
Afspraak maken